Možda su meteorolozi najavili miholjsko leto, ali to ne znači da ne treba da mislimo na jesen koja po difoltu dolazi uskoro (23. septembar). A pod “mislimo”, ustvari želimo da kažemo da “pripremimo” garderobu za malo hladnije vreme, ili ti temperature ispod 25!

Za sve one koji razmišljaju unapred i već su u pohodu na komade koje će nositi na jesen, odlučili smo da uradimo jedan kratak vodič u 5 ključnih komada za novu sezonu.

A bez ovih sledećih komada, jesen ne možemo da zamislimo.

Poluduboke čizmice

Ravna obuća nastavlja da bude u modi, iako smo se “blago” uzdigli i nosimo petu, ali ne veću od 7 santimetara. Pošto se sedamdesete već vraćaju, onda poluduboke čizmice su must have koji sjajno ide uz skoro pa svaki stajling.

Kaput

Bez kaputa da vas nismo videli kada krene lišće da opada, a temperature da pada. Oversize s blago naglašenim ramenima je još uvek u modi. Birajte neki koji ima atraktivno tkanje, zanimljivu igru boja ili velike revere.

Kožni modeli

Materijal koji će dominirati sledećom sezonom je koža pa se potrudite da imate bar neki, bilo da je u pitanju jakna, suknja, pantalone. Leather rules!

Statement džemper

Umesto duksa, ove jeseni ćemo nositi džemper i to neki sa upečatljivim detaljem u vidu svetlucave zakrpe, fejk ogrlice od sitnih dragulja. Ovo je detalj koji će na vama izgledati tako kul bez obzira na ostatak.

Torba na rame

Svaka nova jesen iziskuje novu torbu. Vi izaberite neku u jakoj boji i luksuznom materijalu, minimalističkog dizajna. Neon zelena, od jake kože, četvrtasta s dugačkim kaišem? Kupljena!