Samo nekoliko meseci nakon što je svetu predstavio krznene priveske i torbice sa sopstvenim likom, Karl je odlučio da se upusti u još jednu kreativnu avanturu. Naime, slavni nemački dizajner i kompanija Mattel koja je „stvorila“ famoznu Barbie lutku, dogovorili su saradnju, preneo je sajt Style.

Modni mag će u Mattelovoj novoj kolekciji barbika koje su obeležile i još uvek obeležavaju detinjstvo svih devojčica, osmisliti jednu Barbie lutku.

Serija će biti limitirana, a već je najavljeno da će Karlova Barbie nositi crni blejzer, belu košulju s visokom kragnom, skinny jeans i poluduboke čizmice, dok će u sferi aksesoara dominirati par crnih naočara i obavezne rukavice bez prstiju, po ugledu na poznatog kreatora.

„Nije baš svaki dan da se Barbie oblači kao neki poznati kreator pa nas ova saradnja priično raduje i uzbuđuje,“ izjavio je Kim Culmone, ispred Mattel kompanije.

Ne bi nas čudilo da Karlova Barbie dođe u paketu zajedno sa replikom njegove muze, mačkom Chupette. Ono što je takođe najavljeno je da će Karl osmisliti i malu kolekciju modela u svom grundge, rokenrol stilu koje će njegova Barbika nositi.

Lansiranje barbike sa Karlovim potpisom očekuje se na jesen, a pre toga ne sumnjamo da će Barbie proći strogu kontrolu u srcu Chanela.