Poznata gazela Joan Smalls uveličala je do sada nekoliko kampanja, ali u nijednoj nije izgledala tako opušteno i misteriozno kao u poslednjoj koju je uradila za italijansku modnu kuću Missoni.

Egzotičnost ove tamnopute manekenke je još više izbila u prvi plan, zahvaljujući prepoznatljivom Missoni printu koji odlikuje jakim, intenzivnim nijansama plave, narandžaste, žute, bordo... Pogotovo su upečatljive fotografije na kojima je Joan pozirala u modelima zagasito smeđe i narandžaste boje.  

U jesenjoj kampanji, Joan nosi modele apstraktnih dezena sa tribal notom, koje su obeležile jesenju kolekciju, dok je kompletan set osmišljen da izgleda kao sudar pustinje, antičkog sveta i galaksije. Retro, futuristički.

"To je imaginarni svet, koji pripada nekom univerzumu koji je hiljadu godina ispred nas. Surealizam u antičkim ruinama, okružen živopisnim bojama, metalik senkama, geometrijskim printom i futurističkim instalacijama koje su savršena scenografija za modernu i stajliš Missoni ženu,“ izjavila je Angela za style.com.  

A tu modernu ženu najbolje je predstavila Joan koja je nasledila Christy Turlington i Stellu Tennant koje su pre tamnopute gracije bile zvezde Missoni kampanje.

“Smalls je jedna od najpoznatijih i najomiljenijih modela u ovom trenutku i savršeno joj odgovara stil koji smo predstavili u ovoj kolekciji. Ona je prelepa, snažna, kompleksna i odlučna žena koju sam odmah zamislila kao glavnu divu ove kampanje. Ženu koja predstavlja prošlost, budućnost, realnost, fantaziju, naučnu fantastiku.“