Iako je možda i najpoznatiji model današnjice – bila je na rekordnih 39 revija na poslednjem Fashion Weeku – Cara nije veliki fan modelinga.

"Toliko modela je prošlo kroz vrlo neprijatne i iscrpljujuće situacije, pa ako imate mozak, a većina ga ima, iskoristite ga i pokušajte nešto drugo“, rekla je Cara. 

Na pitanje kako bi reagovala kada bi njena ćerka potražila od nje savet za manekensku karijeru, Delevingne je odgovorila: “Pokušala bih da je odvratim od te ideje, pogotovo ako bi to bila njena jedina preokupacija u životu, jer srećem toliko cura koje imaju samo jedan cilj: da postanu model i samo da budu model. A meni odmah prođe kroz glavu: devojke, možete mnogo više. Da se razumemo, ja volim svoju profesiju i ne kažem da je ona loša, samo mislim da postoje daleko značajnije profesije.“

Britanska manekenka koja je nedavno debitovala na televiziji ulogom u Playhouse Present: Timeless, je takođe napomenula kako  smatra da je imala sreće da njena karijera krene uzlaznom putanjom bez veće muke, s obzirom na činjenicu da većina cura mora da uloži prilično truda, rada i odricanja ukoliko želi da ima uspešnu karijeru u svetu modelinga.

"Na startu karijere se osećate kao osoba bez duše koja samo treba da zauzima odgovarajuće poze. A onda kada poslovi krenu da se gomilaju i gomilaju, polako svi žele da čuju vaše mišljenje i vi ste u stanju šoka kada se to desi jer mislite Tretirali ste me kao neko g****, a sada biste da iscedite život iz mene."