Saradnja između Alexandera Wanga i švedskog giganta H&M-a nije jedina koja je najavljena ove godine iz radionice pomenutog brenda. Međutim, kao da jeste, pošto o ovoj drugoj, skoro da niko i ne priča.

Naime, poznati modni brend iz Švedske je pre neki dan objavio novu saradnju koja je privukla našu pažnju. U čast otvaranja njihove nove prodavnice na Petoj aveniji u Njujorku, koja će obuhvatati 5.300 kvadratnih metara, švedski brend je angažovao modernog umetnika Jeffa Koonsa da osmisli torbicu koja je već sada postala naš predmet žudnje.

"Saradnja sa H&M je bila krajnje uzbudljiv projekat koji mi je pružio priliku da jednu od svojih najpopularnijih slika predstavim širem auditorijumu u malo drugačijem izdanju, “ izjavio je Koons nakon što je saradnja obelodanjena.

Koons je poznat po čestim saradnjama sa predstavnicima pop kulture, kao i običaju da osmišljava "banalne" skulpture poput životinja od balona. Za Lady Gagu je pred lansiranje njenog albuma Artpop, uradio skulpturu pevačice u prirodnoj veličini.

Crna torba od kože na kojoj dominira "slika" Koonsa, će se naći u prodaji od 17.jula i to u određenim prodavnicama brenda u Njujorku, Los Anđelesu, Čikagu i Dalasu, kao i na zvaničnom sajtu brenda.