Javna je tajna da najbolji i najpopularniji modni blogeri na svetu žive život iz snova: putuju po celom svetu, reklamiraju krpice najpoznatijih dizajnera današnjice i to besplatno, stalno dobijaju poklone od kompanija, i imaju publicitet kom ne može da parira ni Kim Kardašijan.

Prema pisanju portala WWD, to nije sve. Najbolji od njih imaju zaradu koja teži više od miliona dolara. Dobro ste pročitali, miliooon. Neki blogeri zarade upravo milion od svog bloga uz pomoć banera, promovisanja, sopstvenih kolekcija i prodaje koja vodi ka glavnim online shopovima.

Pa, ko su to najbolji blogeri, odnosno blogeri koji zarade po milionče?

Nekoliko krajnje iznenađujućih imena se pojavilo na listi koju je objavio pomenuti portal. Na primer, Pink Peonies od Rachel Parcell (koja bthw ima samo 23 godina) zaradi oko 960. 000 dolara godišnje. Blog Tine Craig i Kelly Cook, Bag Snob’s takođe ima zaradu od dosta nula, sa pretpostavkom da će za koji dan ta zarada da premaši milion.

Među top 5 su i poznate dame Aimee Song (Song of Style), Chiara Ferragni (Blonde Salad) i Leandra Medine (Man Repellier). Začuđujuće, na listi nismo videli Briana Grey-Yambao (blog Bryan Boy), koji je bio jedan od retkih koji je na ovu temu pričao sa ljudima ispred sajta WWD.

“Sto hiljada dolara nije dovoljno. Za početnika u blogsferi, 100.000 se možda čini velikom svotom, ali ova sića vas u svetu poslovanja neće odvesti nigde jer imate dosta rashoda. Potreban je plan. I neko da podrži taj plan.“