Od kada se desio incident u Parizu (pre 3 godine) koji je slavnog dizajnera koštao mesta glavnog kreativnog direktora Diora, od Johna smo čuli tek po koju reč i to pre godinu dana kada je dao intervju za čuveni Vanity Fair.

Ovoga puta, Galliano je bio spremniji da se više otvori povodom pomenutog događaja kada je pod dejstvom alkohola uputio gostima jednog pariskog kafića antisemitske uvrede.

Očito svestan činjenice da te uvrede niko uz sveta mode i javnosti nije zaboravio, John je za francuski list Le Point, pričao o svojoj tadašnjoj zavisnosti, ne samo od alkohola već i drugih supstanci.

"Moram da priznam da sam, od kada se sve izdešavalo, počeo da ‘kopam’ po svom detinjstvu, postajući svestan činjenice da me je otac omalažavao, a da su me deca u školi ismevala i maltretirala zbog moje homoseksualnosti. Tada mi je bilo najteže jer nisam u stvarnom svetu uspevao da sve to izbegnem, pa sam stvarao neke druge svetove, gradeći ih iz sopstvene mašte. To je bio moj odbrambeni mehanizam.”  

Razgovarajući o svemu ovome sa novinarom francuskog lista, Galliano je napomenuo da je nakon perioda ”ispitivanja” spreman da stvori svoja najbolja dela, jer je ubeđen da ona tek dolaze.

"Poslednje 3 godine su za mene bile jedno savršeno putovanje. Suočio sam se sa svojim demonima, pilulama i alkoholom. Bio sam na rehabilitaciji i mogu da kažem da sam ponovo rođen, “ izjavio je Galliano.  

Iako je stvarno teško da ćemo ikada zaboraviti neslavnu „epizodu“ poznatog kreatora, čini se da je bar prvi u redu za oproštaj, modni svet koji je već pružio, doduše malene, ali opet jedinstvene prilike Johnu da konačno opet stvara.

Držimo fige da se John stvarno „probudio“, jer kompletan događaj nije uspeo da poništi činjenicu da je Galliano jedan od najboljih dizajnera današnjice i da bi modni svet mnogo izgubio da se Galliano nikada nije „povratio“ iz ambisa.