Ekstremna popularnost  „street style“ fotki, u poslednjih 5 godina spada u jedna od glavnih glavnih modnih fenomena. Nije ni čudo, s obzirom da je street style velikih metropola skoro pa „zamenio“ modnu pistu, pretendujući da preuzme primat i postane main spot za kreiranje trendova.

Zato nam je krajnje čudno zašto se pre nije pojavio profil tipa The sarcastialist, koji jedan ovakav fenomen „tretira“ na jedan sasvim drugačiji način: kroz šalu, s malom dozom sarkazma.

Pionir ove vrste fotografije, nama izuzetno drag fotograf Scott Schuman, koji je pokrenuo blog The Sartorialist pre 9 godina je posebna „meta“ pomenutog Twitter profila koji je ime dobio upravo kombinacijom imena Scottovog bloga sa rečju „sarcasm“.

The Sarcastialist, uglavnom postuje Shumanove fotografije i fotke drugih „street style“ fotografa poput Yvana Rodica, Jaka i Jilla, kao i sa FaceHunter sajta, ali ih obavezno pre posta “rediguje“ malom dozom sarkazma.

"The Sarcastialist portretiše street style fotke na jedan komičan način sa dozom sarkazma. Naša želja je prevashodno da zamislimo kako svi ovi ljudi imaju daleko uzbudljiviji život od pukog šetanja u najstajliš kombinacijama,“  izjavio je vlasnik profila (koji nije hteo da otkrije svoj identitet ali znamo da je iz Liverpula) za britanski Telegraph.

"Ali kada kažem život onda mi je daleko zanimljivije da ih zamišljam kako pričaju o otapanju leda na Islandu ili zagorelom ručku, nego o kapućinu, i šta će da obuku za neki izlazak.“