Kada je Marc Jacobs napustio Louis Vuitton, mnogi su se pitali da li će njegov odlazak stopirati i neke njegove odluke, poput one da na godišnjem nivou LV sarađuje sa nekoliko najpoznatijih dizajnera današnjice.

Srećom, to se nije desilo i Nicolas Ghesquiere od kada je došao na mesto kreativnog direktora prestižnog brenda, nastavlja stopama svog slavnog prethodnika najavljujući prvu veliku saradnju, i to sa dizajnerom glavnog „konkurentskog“ brenda, Chanel: Karlom Lagerfeldom.

Saradnja uključuje još 5 poznatih kreatora: Franka Gehrya, Cindy Shermana, Rei Kawakuboa, Christiana Louboutina i Marca Newsona koji će zajedno sa Karlom kreirati ručne i putne torbe sa čuvenim logom brenda. Torbe će biti u prodaji od oktobra, a cena će varirati od 2.725 do 5.450 dolara.  

Louis Vuitton je do sada sarađivao sa umetnicima poput Takashia Murakamia, Yayoia Kusame, Manolom Blahnikom, Azzedinom Alaiom, Helmutom Langom i mnogim drugim, ali ovo je prvi put da vizionar Chanela radi sa kreativnom ekipom slavnog brenda.  

Kako prenosi sajt WWD, ovaj projekat nije pokrenuo Ghesquiere, već Delphine Arnault, ćerka vlasnika LVMH grupe u čijem vlasništvu je LV koja je smatrala da će biti krajnje senzacionalno ali i inspirativno imati Karla za gostujućeg dizajnera.