Dok mnogi doživljavaju Met Galu kao modne Oskare, prestižne CFDA nagrade mnogi vide kao modni Golden Globes. Ukratko, manje glamura, više kredibiliteta. A ono što je već godinama zajedničko jeste činjenica da obe svečanosti „vodi“ Anna Wintour.

Manifestacija koja je krajnje casual i daleko intimnija od Met Gale i koja je osmišljena kao malo formalnija večera na kojoj je najbitnije opustiti se i zabaviti se, ove godine je protekla u znaku pevačice sa Barbadosa, Rihanne, kojoj je dodeljena nagrada za Modnu ikonu.

Međutim, dok je Riri krala pažnju skoro pa razgolićenim izdanjem, jedna druga dama je pokazala kako možete pokazati veliki deo „tela“ a opet izgledati glamurozno i pristojno.

Portorikanska gracija, Joan Smalls je izgledala krajnje seksi pojavivši se u modroplavoj haljini s potpisom Prabal Gurunga. Maksi haljina od tila, dubokog šlica u prednjem delu i zanimljivog, drapiranog gornjeg dela naglasila je egzotičan look manekenke koja je kompletno izdanje upotpunila tek sa puštenom kosom ( i novim šiškama) i zlatnom ogrlicom. Dovoljno, ako nas pitate.

Pored Joan, veliku pažnju svojim uspešnim kombinacijama su privukle njene koleginice, Naomi Campbell i Alessandra Ambrosio, ali i glumica Olivia Wilde koja je pokazala svoju vitku, seksi liniju u crnoj haljini sa resama.  

Naravno, iako su nagrade bile u drugom planu (i to najviše zahvaljujući Rihanni) moramo da spomenemo da je nagradu za najboljeg dizajnera ženske odeće dobio Joseph Altuzarra, dok je u sferi muške odeće dominirao duo Dao-Yi Chow & Maxwell Osborne, ispred brenda Public School. Sestre Olsen su se okitile nagradom za najboljeg dizajnera aksesoara. 

Pogledajte u galeriji kako su izgledale ostale zvanice >>>

Prestižne modne nagrade CFDA su možda prošle u znaku Rihanne, ali je zato Joan zaslužila epitet najlepše izgledavši kao moderna Amazonka!