Beograd je na tri dana postao centar regionalnih modnih dešavanja kada su mladi i neafirmisani modni dizajneri u pitanju.

Preko 30 dizajnera iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije prikazalo je svoj rad na IV Belgrade Alternative Fashion Event-u, koji je održan u prostoru Mikser House-a.

Prva dva dana manifestacije obeležile su modne revije, dok je trećeg održana izložba pod nazivom “Live Dolls”. Među mladim talentima koji su prikazali svoju viziju mode bili su Katarina Božičković, Angelina Stevanović. Andrea Jovanovska, Lazar Ilić i brend Reila.

Na samom početku događaja generalni direktor BAFE-a, Luka Opačić naglasio je da je ovo prvi put da se obraća publici i da to čini jer za to postoji više razloga za to: “Jedan od tih razloga svakako jeste da je ovo poslednji BAFE. S obzirom da smo napravili regionalnu saradnju sa Hrvatskom, Crnom Gorom, Slovenijom, sledeći događaj koji će se održati zvaće se “Balkan Art Fashion Event”.

Na izložbi “Live Dolls” svoje radove predstavili su Marija Ignjatović čije su geometrijske forme sada smirenije i potpuno definisane, Milena Grbović (Villena Viscaria) sa korsetima inspirisanim gotikom i barokom, Borjana Pavlović čiji su modeli nosili komade isnspirisane bajkerskim stilom, Bojana Kostadinović sa tri gracije, kao i studenti univerziteta Metropoliten.

Belgrade Alternative Fashion Event je regionalna modna manifestacija čiji je cilj upoznavanje javnosti sa novom generacijom modnih dizajnera koji neguju poseban odnos prema kreiranju odevnih predmeta. BAFE organizuje i besplatne edukativne radionice iz oblasti mode i umetnosti. Manifestacija se održava dvaput godišnje, u maju i novembru. 

Mladi ljudi, među kojima su i oni koji svoj rad prikazuju po prvi put, pokazalu su veliku zrelost i originalnost pri kreiranju svojih kolekcija, a čini se da je i publika to znala da prepozna.