Prestižni filmski festival u Kanu, 67. po redu, počinje danas. Za glavnu nagradu, Zlatnu palmu, nadmetaće se 18. ostvarenja.

Kao i svake godine, festival će obeležiti defile glumačkih zvezda na crvenom tepihu, ali i amfAR gala veče koje je ove godine posvećeno crvenoj boji i velikoj divi Marilyn Monroe!

Na ovogodišnjoj amfAR večeri, koja će biti održana 22. maja, biće priređena modna revija kreacija koje su za ovu priliku dizajnirali izabrani dizajneri među kojima su Valentino, Burberry, Dior, Kane, Lanvin, Marc Jacobs, Ulyana Sergeenko i mnogi drugi.

Nakon što je prošla izdanja mahom obeležila crna i zlatna boja, Carine Roitfeld, koja stoji iza organizacije revije je odlučila da ovoga puta u fokusu bude veličanstvena crvena. Kompletna revija je posvećena Marilyn Monroe koju su dizajneri iskoristili kao glavni model za reviju.

“Kroz ceo svoj život, Marilyn je tragala za ljubavlju i verujem da bi, da je danas živa, snažno i sa zadovoljstvom podržavala našu fondaciju,“ izjavila je Carine.

Dizajnirane komade će na reviji poneti najbolji modeli današnjice kao što su Karlie Kloss, Arizona Muse i Daria Strokous.

“Neke cure su u svom trošku odlučile da dođu samo da bi bile deo revije,“ izjavila je Roitfeld.

Na reviji će nastupati Lana del Rey i Aloe Blacc. Do tada, pogledajte ilustracije crvenih haljina koje su kreirali slavni dizajneri.

Valentino

Ralph Lauren

67. Kanski festival: AmfAR gala u znaku crvene boje i Marilyn Monroe

Altuzzara

Alexander McQueen