Koliko puta ste bili u situaciji da ne možete da bacite svoj omiljeni par cipela iako nije bilo šanse da ih obujete više nijednom!? We have all been there. Svesni toga, modna kuća Borgeze je odlučila da izdizajnira cipele od nerđajućeg čelika uz koje dobijate 1000 godina garancije.

„Večne“ cipele je osmislio 48-godišnji dizajner Chris Shellis iz Birmingema koji tvrde da su ove cipele (napravljene od istog materijala kao viljuške i noževi) jako udobne. Kako tvrde iz ove kompanije, mogu da se nose i po 10 sati u toku dana.

Ove cipele (koje koštaju 1000 funti) su napravljenje od nerđajućeg čelika i srebra i obložene su trajnim silikonom, a takođe su napravljene da budu savitljive i da se prilagode svakom stopalu.

"Ove cipele su neuništive. Želeli smo da napravimo nešto što je večno i što može da priušti veliki broj žena. Ovo je dobra investicija, jer mogu da ih naslede i vaše praunuke. Znamo kroz šta sve žene prolaze kada nose štikle, kroz kakav bol i žuljeve,“  rekao je dizajner.

Dizajneru su trebale dve godine da završi ovaj projekat, ali je zadovoljan rezultatom.

“To je bio vrlo naporan proces jer smo morali da uzmemo u obzir i da budu ortopedski stabilne, ali i moderne. Želeo sam da budu epohalne i da mogu da se nose ceo život, a sa promenljivom štiklom i đonom, one zaista mogu da traju toliko. Jedino što treba da radite sa njima da biste ih održavali je da se kupate sa njima na nogama,“ duhovito je zaključio dizajner.