Nakon što je njene kreacije pohvalio lično Karl Lagerfeld, Victoria Beckham je dobila i prvu negativnu kritiku i to od možda najslavnijeg dizajnerskog dua na svetu, Domenica Dolce i Stefana Gabbane.

Jer, ako pitate njih, modeli poznate britanske dizajnerke su u rangu high street brendova poput Zare i H&M-a. Hm, stvarno?

Minimalistične i moderne kreacije bivše Posh devojke očito nisu impresionirale italijanske modne ikone s obzirom na njihovu izjavu da baš nisu uvereni u Victorijino kreatorsko umeće.  

Iako su dobri prijatelji sa Victorijom, Domenico i Stefano su za italijanski Glamour izjavili da niko ne bi smeo Beckhamovu da spominje upoređujući je s Johnom Gallianom, već samo sa high street brendovima, kao što je švedski H&M.

"Ona je naša dobra prijateljica i njena moda je ok, ali... opet nas nije ubedila da je modna dizajnerka. Jeste dizajnerka, ali....“

Hej Domenico i Stefano, to sve malo zvuči neubedljivo. Želimo konkretno, a ne "ali, ali".

Upravo tako su reagovale i kolege iz italijanskog Glamoura, tražeći od dua da pojasni svoje mišljenje.  

"Da. Ona je dizajner, ali u nekom drugom obliku.... Drugačijem. Ona nije John Galliano, niti Alexander McQueen. Victoria, Zara, H&M, svi oni su ‘profesionalni’, komercijalni dizajneri, ali ono što je moda sa velikim M je nešto sasvim drugačije.“

U međuvremenu, 39-godišnja Victoria gradi krupnim koracima svoje fashion carstvo otvrajaući svoj prvi butik u Londonu.