Znate ona velika životna pitanja: da li je starije jaje ili kokoška? Da li živimo u svetu u kom je omogućena sloboda govora? I naravno, da li bi trebalo da nosimo suknju preko pantalona? Hajde da se malo skoncentrišemo na ovo poslednje.

Ko god prati malo detaljnije najnovije tendencije, upućen je u činjenicu da je suknja trenutno IT komad sezone. U bilo kojoj formi, suknja se smatra glavnim aksesoarom za proleće, modelom koji svaku kombinaciju osvežava i lansira u orbitu trendova. Ono što nam polako stiže u paru sa suknjom je tendencija da je nosimo preko pantalona.

Ovaj trend je ako se sećate bio svojevrstan hit tokom devedesetih kada su se providne suknje nosile preko mahom helanki. Najnoviji trend je nekako sofisticiraniji i predlaže da se dugačke suknje, i to najviše suknja raskošnog volumena (pun krug po mogućstvu) nosi preko elegantnije forme pantalona, a posebno je akcenat na kontrastu i jarkim bojama.

Da ovaj trend polako “osvaja” dokazala je Ulyana Sergeenko koja je u svojoj Haute Couture kolekciji za proleće 2014 prezentovala zanimljivu varijaciju na temu ovog trenda, a da ne spominjemo mladu Emmu Watson koja je na ovogodišnjoj dodeli Golden Globes nagrada zasenila sve kada se pojavila u Diorovoj crno-crvenoj kombinaciji pantalona i haljine s ogrtačem.  

Sada samo ostaje pitajnje: Da li ćete nositi ovaj trend?

Trend: Suknja preko pantalona
Embedded Comments: CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100