Dok se veliki broj dizajnera takmiči ko će stilizovati Jennifer Lawrence ili Lupitu N’yongo za nastupajuću noć Oskara (2. marta), italijanski kreator Roberto Cavalli nema tu brigu.

Ekcentrični dizajner koji u poslednje vreme daje prilično zanimljive komentare (Michael Kors ga kopira, ako niste znali), izjavio je za sajt WWD da je srećan što ovoga puta može da zaobiđe tu euforiju!  

73-godišnji dizajner je odlučio da nijedna glumica ne ponese (bar ne unikatnu ili specijalno poručenu) njegovu kreaciju na dodeli Oskara.

“Voleo bih kada bi moda bila manje povezana sa zvezdama, bilo da su u pitanju glumačke ili muzičke zvezde.  Ne razumem sve te modne brendove koji potroše milione na stilizovanje holivudskih zvezda. Krivica je i na medijima koji podstiču kompletno ludilo", izjavio je dizajner nakon što je prikazao svoju jesenju kolekciju u Milanu na aktulenoj Nedelji mode.

Cavallijevo kategorično ne, odnosi se ne samo na red carpet Oskara već i na kampanje. Slavni dizajner ne želi da angažujen poznatu osobu da promoviše njegovu odeću, kao što to, na primer, radi Donatella (zaštitno lice Lady Gaga). 

“Nemam nameru da potrošim milione i milione ne bi li obukao Lady Gagu da bi ona potom samo izjavila da nosi moju odeću. Zato sam se i povukao iz cele Oskar i Grammy priče.”

To što Cavalli definitivno vise ne voli poznate, ne znači da oni njega ne obožavaju. Beyonce, Jennifer Lopez, Miley Cyrus su i dalje veliki fanovi odeće s njegovim potpisom. Šteta što nije obostrano, ali that’s life.