Joseph Altuzarra: Lekcija modernog seksepila

Foto: Gouliver/Getty

28. 01. 2014.

Dizajner koji svakako zna šta ženski seksepil znači jeste Joseph Altuzarra...

Joseph Altuzarra poznat je po svom jedinstvenom brendu provokativne elegancije čije kreacije nose zvezde poput Angeline Jolie, Rihanne i Kate Upton.

„Stvar je u tome da uzemte stvar koja nije očigledno seksi i da je pretvorite u zaista seksi komad garderobe“, rekao je Joseph za najnovije izdanje The Style Reporta.

„Nije poenta da koristite uobičajene oznake seksepila, već da probate da pretvorite običnu stvar u nešto čija je glavna karakteristika zavodljivost“, dodao je.

Baš ta moć transformacije garderobe jeste prva stvar koja je privukla dizajnera u svet mode. Odrastao u Parizu, započeo karijeru u Njujorku gde je radio za Marc Jacobsa, nakon čega se vraća u Pariz kako bi radio u modnoj kući Givanchy za RiccardaTiscija. 2008. godine započeo je lični brend, ali priznaje da nije oduvek bilo sve tako sjajno.

„Nisam bio popularan u školi, zapravo sam bio pravi štreber. Moj život je prilično sličan pigmalion efektu. Sama ideja da mogu da kupim kul odeću koja može da transformiše čitav život i da te učini popularnim mi je zaista bila neverovatna. Tu je moje interesovanje i počelo. Ta misao da moda ima moć da transformiše bila mi je veoma bitna“, priznao je.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...