Joseph Altuzarra poznat je po svom jedinstvenom brendu provokativne elegancije čije kreacije nose zvezde poput Angeline Jolie, Rihanne i Kate Upton.

„Stvar je u tome da uzemte stvar koja nije očigledno seksi i da je pretvorite u zaista seksi komad garderobe“, rekao je Joseph za najnovije izdanje The Style Reporta.

„Nije poenta da koristite uobičajene oznake seksepila, već da probate da pretvorite običnu stvar u nešto čija je glavna karakteristika zavodljivost“, dodao je.

Baš ta moć transformacije garderobe jeste prva stvar koja je privukla dizajnera u svet mode. Odrastao u Parizu, započeo karijeru u Njujorku gde je radio za Marc Jacobsa, nakon čega se vraća u Pariz kako bi radio u modnoj kući Givanchy za RiccardaTiscija. 2008. godine započeo je lični brend, ali priznaje da nije oduvek bilo sve tako sjajno.

„Nisam bio popularan u školi, zapravo sam bio pravi štreber. Moj život je prilično sličan pigmalion efektu. Sama ideja da mogu da kupim kul odeću koja može da transformiše čitav život i da te učini popularnim mi je zaista bila neverovatna. Tu je moje interesovanje i počelo. Ta misao da moda ima moć da transformiše bila mi je veoma bitna“, priznao je.