Inspiraciju za četiri para patika koje je kreirao, Riccardo je pronašao u klasičnom modelu brenda, Air Force 1. Kompletna kolekcija će se naći u prodaji početkom marta, nakon koje će se u aprilu dotični modeli pojaviti i u crnoj varijanti sve sa žutonarandžastom bojom postave.

Treba imati na umu da ove patike nisu obične patike: dolaze u poludubokoj i dubokoj varijanti koja podseća na čizme sve sa zanimljivim, živopisnim detaljima koji ukrašavaju autentičan logo znak. Ovo je prvi put da Riccardo koji je poznat po svojim unikatnim kreacijama visoke mode sarađuje s nekim brendom koji je specijalizovan za street style.

"Ovaj model je univerzalan a opet i vrlo ličan, autentičan,“ izjavio je Tisci i dodao da je na svakom kutku sveta tokom svojih putovanja susretao ljude kako nose Air Force 1.

“To me je nateralo da razmislim u čemu je tajna tih patika? Zbog čega su one toliko popularne i kako mogu da im dam neki svoj pečat? Polako sam shvatio da ove patike nemaju, bar iz nekog mog ugla gledanja, nikakve veze s godištem, niti gradom, pa ni stilom. Društvo ih nosi, i to je krajnje demokratski čin, to je ljubav prema dizajnu.“

Ako se prisetimo Chanel linije couture patika koju smo videli prošle nedelje, i pogledamo ovu Tiscijevu reinkarnaciju, čini nam se da patike nikada nisu izgledale tako luksuzno i trendi!