Muze savremenog doba, legendarna francuska glumica Catherine Denauve i devojka čija fotogeničnost ne bledi, Kate Moss, glavne su zvezde februarskog broja magazina Vanity Fair.

Dok je Kate simbol punk grunge looka iz 90ih, Catherine je bila i ostala simbol glamura s kraja šezedetih. I iako su se obe pojedinačno našle na milion fotografija, ovo je njihovo prvo zajedničko snimanje. Mossova koja je pre neki dan napunila četrdeset godina i Deneuve koja ponosno nosi svojih sedamdeset, pokazuju u ovom editorijalu da godine nemaju veze s lepotom!

Stilizovane u kreacije njihovih omiljenih kreatora, za Moss to je AlexanderMcQueen, za Deneuve, neprikosnoveni Yves Saint Laurent, dve modne ikone izgledaju kao da su tek pristigle s neke glam žurke.

Malo je reći da izgledaju spektakularno i teško je odrediti koja izgleda bolje, ali na slikama se oseća neka slična energija i seksepil, toliko da izgledaju na nekim kao da su majka i ćerka!

Kompletan editorijal je snimao Patrick Demarchelier u jednom pariskom stanu i kad pogledamo ove sjajne slike, čudno nam je da je ovo prvi put da su dve legendarne plavuše fotografisane u paru.