Čiste linije, tartan na vunenim materijalima raskošne punoće… skoro svaka tkanina je bila specijalno izrađena za kreacije u Diorovoj Pre-Fall 2014 kolekciji, što je još jedan dokaz da Raf Simmons svaku kolekciju priprema vodeći računa o svim detaljima, pružajući maksimum od svoje kreativnosti!    

U želji da nastavi viziju renomirane modne kuće Raf je uspeo iz Dior arhive šara da uzme neke zaboravljene printove i “aplicira” ih na svoje vunene kapute, dugačke haljine bez rukava, suknje pun krug i neverovatno elegantne parke.  

Tako smo videli oslikana Gruau platna na grudnjem delu satenskih haljina koje se kupasto blago šire od linije grudi preko širokih pantalone, ali i zanimljive tartan šare koje su nalik najlepšim tapiserijama prekrile kapute od raskošnog žakarda.

Simons je takođe inspirisan grafičkim printom na majicama, osvežio večernje toalete dajući im pravu dozu boje pa njegove kreacije koliko god bile oštrih, ravnih linija deluju fluidno (sem kaputa od astrahan krzna) i lagano. 

Raf Simons opet je svoju kreativnost uposlio do maksimuma... Iz arhive Dior šara izvukao je zaboravljene printove i aplicirao ih na vunene kapute, dugačke satenske haljine bez rukava, suknje pun krug i chic parke!