Kate Moss i Naomi Campbell vezuje dugogodišnje prijateljstvo. Tamnoputa lepotica je pre neki dan iskoristila priliku i da javno čestita svojoj fab drugarici putem London Evening Standarda 40. rođendan nazivajući Mossovu svojom “mlađom” sestrom.

Slavne manekenke su se upoznale pre 25 godina kada su zajedno sa Christie Turlington delile apartmane na relaciji London-Pariz.  Za Kate koja je tri godine mlađa od Naomi, britanska manekenka ima samo reči ljubavi i hvale.

“Ona je kao moja mlađa sestra. Čak smo jedna drugoj dale i nadimke, ali ne verujem da bi Kate volela da to podelim sa vama. Kate je iskrena, verna drugarica i neko ko ima odlučan stav koji vas pokreće napred. Kod nje nema nikakve maske, niti umišljenosti. Ono što vidite, to je ona i to upravo volim kod nje.”

Kate Moss je kako nam je poverila Naomi često praktikovala posebno na početku karijere da deli savete ostalim modelima kako treba da poziraju, šta da obuku. Ali, Naomi je shvatila ubrzo kao i ostale devojke da samo Kate može da iznese određeni look.

“Kate je tako stylish, tako kul. Imala je običaj da kaže da moramo da budemo više u funky fazonu. Upravo me je ona savetovala da obujem Adidas patike u paru sa Gallianovom haljinom. Taj look je bio proglašen za potpuni promašaj. Tada sam shvatila da samo ona može da iznese neku tako ludu kombinaciju.”