Kolekciju za sezonu jesen/zima 2014. pod nazivom “A Painterly Journey“, Bailey je odlučio da predstavi kako tradicija nalaže u magičnom prostoru Kensington vrta.

Uz akustičnu pratnju muzičara Sive i još nekoliko umetnika, i pred brojem eminetnih zvanica prodefilovao je Burberry muškarac koji je odlučio da se stilizuje u crne, široke pantalone, klasičan trenč uparen s maramama efektnog printa. Na reviji koju je bilo moguće pratititi i uživo na zvaničnom sajtu brenda, videli smo i mrežaste majice, zatim košulje u cvetnom printu, kao i majice izrazito dubokog V izraza koje su imaju motiv crkve.

Poseban detalj na reviji su bili vuneni šalovi u tartan šari koji su lepršavo padali niz telo, ili virili ispod kaputa, trenčova..., kao i velike torbe s istim tartan šarama i kožom koja je ručno oslikana mapom Londona.

Kompletna kolekcija je obojena u zagasite, tople, jesenje boje. Dok su kaputi, pantalone dominirali u jednoj boji, košulje i marame su bile prošarene cvetnim printom koji se polako iz ženskih kolekcija aplicirao na muške modele.  

Reviju je ispratio veliki broj poznatih, kao što su Paloma Faith, Suki Waterhouse, Jamie Campbell Bower, Callum Turner, Tinie Tempah i još mnogi drugi. U nastavku možete da pogledate video kompletne revije:

Najnovija kolekcija Burberry Prorsum Mensweara predstavljena je u sklopu muške Nedelje mode u Londonu. Mrežaste majice, šalovi u tartan šari, košulje s cvetnim dezenom...mali iskorak iz klasike za Baileyja.