Tradicionalan plesni perfomans koji već godinama prestižan bečki baletski ansambl Vienna State Ballet izvodi  u jednom momentu tokom Bečkog novogodišnjeg koncerta, u najnovijem izdanju imaće pravu fashion notu.

Naime, poznata britanska kreatorka Vivienne Westwood izabrana je da izdizajnira plesne kostime za pleseče koji će se pojaviti u plesnom perfomansu, prvog dana u novoj 2014. godini.

Saradnju je inicirao Austrijanac Andreas Kronthaler, Viviennin kreativni direktor i Mr. Westwood koji je odrastao gledajući Vienna State Ballet.

"Počastvovani smo što su nas, pored toliko sjajnih dizajnera, pitali da uradimo kostime za ovaj novogodišnji plesni spektakl, pošto taj događaj u našem domu ima posebno mesto. U mojim božićnim uspomenama, koncert je jedan od najdražih sećanja,“ izjavio je Andreas.

Iako su možda neki očekivali mrvicu doze šoka i punka, Vivienne je dizajnirala vrlo romantične, nežne modele od čipke i tafta, a balerina Kathrin Menzinger poneće na sceni prerađenu verziju kreatorkine svilene haljine Moon, koju smo imali prilike da vidimo u kolekciji za proleće/leto 2014.  

Pored ove kreacije, videćemo i raskošnu haljinu od tila u boji vina, potom model u bledo žutoj boji (svojevrstan omaž kreatorkinoj kolekciji za proleće 2005.), dok će se Viviennina tartan šara pojaviti na modelima u vidu mini kiltova i korseta tokom polka plesa.