Dizajn brenda Vuletichortig potpisuje mladi duo Petra Vuletić i Saša Hortig, koji su ovom kolekcijom osigurali svoje mesto na dolazećoj nedelji mode - Cro A Porter-u.

Kolekcija je inspirirana tekstilnim instalacijama umetnika Roberta Morrisa. Presavijanje materijala te manipulacija istim bila je polazna tačka straživanja. Odevni predmeti izrađeni su od neoprena, industrijske mreže te reteksa – redom industrijskih materijala, po inspiraciji na Morrisa koji je takođe koristio industrijske materijale za svoje instalacije.

Svaki od ovih odevnih predmeta složen je tako da se vrlo laganim potezom raskopča i pretvori u drugi, odnosno veći odevni predmet, zavisno o potrebi. Kako svaki odevni predmet ima mogućnost transformacije te prilagođavanja telu osobe koja ga nosi, bez problema ti odevni predmeti funkcionišu na ženi i na muškarcu.

U kampanji je tu tezu potvrdio model Boris P., a upravo je skulpturalnost materijala ponela glavnu ulogu u scenariju predstavljene kampanje. Za make up je zaslužna bila Petra Sever, a fotografije potpisuje Marija Gašparović.

Na najvećem modnom takmićenju mladih talenata u Hrvatskoj "Portanova Fashion Incubatora" koji je završen u novembru, pobedila je kolekcija brenda Vuletichortig, koji je sada predstavio kampanju upravo za tu kolekciju!