Italijanski kreator Roberto Cavalli je možda jedan od najomiljenijih dizajnera u Americi, ali Amerikanke, kao i moda koju kreiraju određeni američki dizajneri, čini se nije po ukusu kreatora. Da budemo jasniji, Michael Kors ga kopira, a pripadnice lepšeg pola u Americi se oblače katastrofalno!

U razgovoru za portal Style.com, italijanski kreator se dotakao kolege Korsa, za kojeg je izjavio da kopira ne samo njega, već veliki broj dizajnera.

"On je jedan od najvećih copy-paste dizajnera na svetu! Ovim putem želim da mu poručim da prestane da me kopira. Već dugi niz vremena pokušavam da skrenem pažnju na to da me kopira, oblikujući loš američki stil."

Po Cavalliju, Amerikanci nose previše crnu boju, i to iz jednog, jedinog razloga: ne bi li izgledali mršavo, a Roberto ne podnosi crnu, jer je smatra krajnje negativnom bojom. Takođe, kritike je uputio ka kako je rekao "očitom" odbijanju Amerikanaca da eksperimentišu, probaju neki drugi stil.

"Amerikanke obožavaju Korsa i sve se oblače isto," naglasio je Cavalli.

Italijanski dizajner je u intervju takođe izjavio da je pokrenuo liniju Just Cavalli, 1998. godine, ne bi li kopirao sebe, ali da ga je u kopiranju nadjačao Kors koji se trudi u potpunosti da “skine“ Cavalliju estetiku.

“Pre nego što sam lansirao Just Cavalli, uočio sam da veliki broj ljudi se trudi da iskopira moj stil. Po celom svetu sam viđao sopstvene kreacije pa sam rekao sebi ‘hej, zašto ne bih i ja krenuo da kopiram sebe? ‘ Tako je nastala osnovna ideja za tu liniju.”