Karl Lagerfeld ovih dana je baš pričljiv. Posle priznanja da ne podnosi društvene mreže, kreativni direktor Chanela je sada izjavio da vežbanje smatra krajnje dosadnom radnjom, i da je sto puta bolje i lakše ostati slim, ukoliko samo izbacimo masnu hranu iz redovne ishrane.

"Nema sira, putera, apsolutno ničega! Ali izuzetno sam zadovoljan s tim. Moji kuvari su fantastični i svako jelo je preukusno“, rekao je on.

Modni dizajner je pre deset godina smršao čak 40 kilograma nakon što se prebacio na striktnu dijetu koja uključuje vegetarijansku ishranu i Diet Coke.  

"Ljudi koji su opsesivni po pitanju vežbanja, pa oni nemaju trunku mozga. To je tako dosadno. Svi oni vežbaju jer jedu previše. Ja ne jedem puno, pa nemam šta ni da izgubim."

Karl se u razgovoru za britansko izdanje In Style magazina dotakao i putovanja, izjavljujući da ih ne voli, jer je to "noćna mora".

"To je odavno prestalo da bude avantura, relaksacija.  Sve je sada napravljeno po meri turiste, a ja nisam osoba koja je za odmor. Ako ne pripremam kolekciju, onda čitam. Kakav brod na suncu. Moje žrtve (zaposleni) idu na odmore, ne ja."