U želji da na neki način se oduži gradu u kojem je Coco Chanel nakon Drugog svetskog rata, odlučila da započne svoju novu poglavlje mode, Chanelov "serif" Karl Lagerfeld je odlučio da svoj Chanel’s Métiers d'Art šou i kolekciju za Pre fall 2014 prikaže u srcu Teksasa, Dalasu!

Moderne kaubojke, stylish Indijanke…, kompletna revija je bila podeljena na tri dela. U prvom je epicenter dešavanja bio oko drive-in prostora u okviru kojeg je prikazan kratak, nov Chanelov film The Return, koji je režirao Karl Lagerfeld. Svi posetioci su mogli da vide imponzantnu selekciju od 70 savršenih, vintage automobila.

Drugi deo je bio rezervisan za spektakularnu reviju na kojoj smo uočili zavodljvu Erin Wasson, koja je bthw rođena Teksašanka, dok je treći deo šou pripao žurci kojoj su prisustvovale Kristen Stewart (novo Chanel lice), Dakota Fanning, Alexa Chung i mnogi drugi.

Na reviji smo videli kolekciju koja je u potpunosti inspisana Teksasom, i u kojoj su dominirali prelepi, rustični detalji, džemperi s motivima astetske kulture, i ogrtači s resama, raskošnim perjem.

Vuneni kostimi ravnog, širokog kroja upareni s kožnim rukavicama s resama, poludobokim krznenim čizmama i puloverima na kojima svetlucaju zvezdane aplikacije. Ključni detalji su bili kaiševi, biseri, torbe od meke kože s etno motivima, kaubojski šeširi.

"Teksas je divlji, divlji Zapad, ali ja sam osmislio jedan romantičniji, prefinjeniji Teksas," izjavio je Karl.

Moderne kaubojke, stylish Indijanke....u srcu Teksasa, u areni pod režijskom palicom Karla Lagerfelda na reviji Chanel’s Métiers d'Art!