Slavni kreator je potvrdio da radi na svom prvom solo projektu, nakon što je dobio otkaz u Dioru, 2011. godine.

Galliano već uveliko radi na kostimima za predstavu "The Importance of Being Ernest", koja će premijeru u režiji britanskog režisera Stephena Fryja imati tokom 2014. godine, kako prenosi sajt WWD.

Vest da John radi na ovim kostimima se pojavila već u julu, kada su se među kandidatima pojavila još imena Sarah Burton i Rolanda Moureta.

Još uvek nije poznato da li će Galliano raditi kostime za kompletnu predstavu, ali se zna da će kreirati kostime za glavni ženski lik, Lady Bracknell koju će igrati niko drugi, nego, režiser Stephen Fry!

Galliano je inače već radio kostim za glavni ženski lik u adaptaciji čuvenog dela Oscara Wildea, daleke 1982. godine, kada je Lady Bracknell na sceni londonskog The National Theatre, glumila velika Judy Dench.  

Dok s nestrpljenjem iščekujemo Gallianove kostime, pojavila se vest da kreator i Oscar de la Renta još uvek su u dogovorima oko zajedničke saradnje. 53-godišnji kreator je proveo ove godine tri meseca u ateljeu dominikanskog dizajnera, kada je pomagao de la Renti oko njegove kolekcije za jesen/zimu.