Nalik engleskoj glumici Keira Knightley – koja se pojavila  po treći put u Chanelovoj venčanici, pokazujući na taj način da jednu te istu kreaciju možete da nosite u više prilika, Kate Middleton je odbacila jedno od glavnih modnih pravila "nikad u istoj kreaciji dvaput!", blistajući u Roland Mouretovoj haljini u kojoj smo je već videli.

Otmena krem bela haljina, zatvorenog dekoltea, s uzanim rukavima koji su blago pufnasti pri vrhu i asimetričnim šlicom u prednjem delu koji otkriva delić njenih nogu, bila je vojvotkinjin izbor i prošle godine kada je prisustvovala jednoj gala večeri.  

Ovaj put, vojvotkinja je haljinu iz Mouretove kolekcije za jesen 2009, osvežila i nadogradila s efektnom ogrlicom, a umesto svetlucavih sandala koje je nosila tada, sada je izabrala elegantne crne stiletto cipele i crnu clutch torbicu.

Zanimljiv podatak je da je svetlucava Zarina ogrlica koja je celoj kombinaciji dala glam notu zbog koje smo pomislili da je pred nama jedna holivudska zvezda, a ne vojvotkinja, koštala 20 funti!

Još jedan pokazatelj da vam za efektan look ne treba ni nova haljina, a ni skup nakit.