Ukoliko planirate da ovih dana posetite britansku prestonicu, imaćete priliku da pogledate jedinstvenu, fashion izložbu najboljih modnih ilustracija!

Londonska galerija Fashion Illustration Gallery, engleski brend Issa London i aukcijska kuća Christie zajedničkim snagama su osmislili jednu od najočekivanijih izložbi u ovoj godini.

U luksuznom prostoru aukcijske kuće, posetioci će od 13. decembra punih šest dana moći da vide radove najboljih internacionalnih ilustratora, od već renominiranih Davida Downtona i Antonia Lopeza, do onih koji još uvek grade svoj put, poput Françoisa Berthouda.

"Oduševljeni smo što nam je ukazana prilika da ugostimo Fashion Illustration Gallery u našim South Kensington prostorijama," izjavio je direktor modnog sektora pri aukcijskoj kući Christie, Pat Frost.

"Modno odeljenje je oduvek s oduševljenjem prihvatalo sve projekte koji su bili na granici između umetnosti i dizajna, i raduje nas što smo započeli vrlo zanimljivu, zajedničku priču."

Atraktivna izložba za cilj da promoviše modnu ilustraciju, ali i da privuče nove kolekcionare.

"Ono što je najzanimljivija crta ove izložbe je upravo ta prilika da vidimo najbolja ilustracijska dela 20. veka, onih koji su bili pioniri u ovoj sferi, ali i onih koji danas čine njegovo osnovno gnezdo," izjavio je možda najpoznatiji i najbolji ilustrator u istoriji koji se proslavio serijom modnih ilustracija koje je uradio za čuveni Financial Times, 1996. godine.  

Tadašnja serija ilustracija kojom je za pomenuti list David dočarao modele sa Nedelje mode, učinila ga je popularnim u svetu mode, pa je ilustrator počeo da radi za poznata modna imena, ali i velike modne časopise.

"Ta različitost u stilu i načinu na koji svaki ilustrator doživljava modu, kao i taj sloj boja, linija, pa i osećaj za svetlo ali i radost, to je ono što traje i što je svakako najzanimljivije u ovom poslu," rekao je David. 

Radovi najboljih modnih ilustratora u 20. veku konačno zajedno na specijalnoj modnoj izložbi poznate aukcijske kuće...