Kada smo prvi put čuli za saradnju između čuvenog maga obuće Giuseppe Zannotia i mladog sicilijanskog dizajnera Fausta Puglisia, nismo mogli da sačekamo krajnji rezultat, ali smo znali da ćemo obožavati cipelu Made by ova dva genija!

Pre neki dan imali smo prilike i da konačno vidimo dugoočekivani model - seksi, poluduboku čizmu od crne kože sa zlatnim rajsfešlusom i klasičnim šniranjem. Inspirisani punkom koji je jedan od glavnih trendova sezone, i u obući i odeći, dizajnerski duo je osmislio efektan model u kojoj je punk dobio seksi, glam notu zahvaljući zlatnim detaljima i tankoj štikli.  

Fausto Puglisi, jedan od najpopularnijih kreatora je na početku karijere imao veliku pomoć Domenica Dolcea i Stefana Gabbane koji su mladog keatora pozvali da prezentuje svoje modele u luskuznoj fashion prodavnici u milanskoj IT ulici, via Spiga. Nakon toga, Fausto je dizajnirao četiri uspešne kolekcije a danas njegove modele nose Beyonce, Madonna i M.I.A.    

Svoj stil, Puglisi karakteriše kao "pure sex", a upravo ta nota dominira i u ovom modelu u kojem je krator uspeo da sublimira svoj senzualni, elegantni pečat sa trend punk estetikom, ostavljajući opet vidljiv Zanotti dnk u dizajnu.

Ono što definitivno ne ide na ruku ovom paru cipela je paprena cena, 1. 270 eura, ali to ne smeta da se divimo ovom vamp modelu?