Verenik Kim Kardashian, sa kojom ima petomesečnu ćerkicu North – je objasnio da je ušao u posao sa sportskim gigantom ne bi li "obezbedio svoju porodicu" i smatra da će se kompletna priča pokazati kao vrlo uspešna.

"Potpisao sam ugovor jer imam odgovornost prema porodici. I iako je sve još na startu, verujem da ću, shodno činjenici da sam prvi hip-hop dizajner, biti veći od Wal-Mart-a," rekao je West u intervju za njujorški radio Hot 97.

Kanye je relativno skoro raskinuo ugovor s Adidasovim "neprijateljem", brendom Nike, jer je pomenuti gigant odbio da isplati honorar reperu, uz obrazloženje da Kanye nije sportista.

"Nike mi je rekao da ne može da mi da honorar jer nisam profesionalni sportista. I iako sam im rekao da mogu da odem u halu Garden i odigram jedan na jedan, jer ja jesam profesionalni sportista, nismo uspeli da se dogovorimo."

Reper koji je nedavno promovisao spot za pesmu "The 'Bound 2" u kojem se pojavljuje sa Kim, je takođe napomenuo da je boja njegove kože bila nekoliko puta prepreka uspehu u modnom svetu, ali da se opet u nekim drugim situacijama pokazala kao prednost, što ga je posebno usrećilo.