Poznata fondacija je zajedno sa Roksandom sarađivala na Cruise capsule kolekciji koja je posvećena legandarnom umetniku Josefu Albersu. Kolekcija koju čini deset odevnih kreacija inspirisanih Albersovim radovima je već sada dostupna preko sajta net-a-porter.com.

"Josefove slike su bile enormna inspiracija za mene, ne samo zbog njegove neverovatne sposobnosti da smelo koristi boje, već i zbog činjenice da je uspevao toliko puno da postigne koristeći minimalan broj slikarskih tehnika i pokreta, "izjavila je Roksanda.

Holli Rogers, modni director sajta Net-A-Porter,  je takođe podelila oduševljenje povodom saradnje: "Veoma smo uzbuđeni zbog ukazane prilike koja nam je omogućila da budemo ekskluzivni partneri ove sjajne saradnje. Roksandine modele več od 2008. godine imamo u ponudi na sajtu i stalno smo u kontaktu. U ovoj kolekciji impresionirala nas je njena sposobnost da objedini svoj stil sa Albersovim neverovatnim osećajem za boju. Krajnji rezultat je vrlo sofisticiana i elegantna kolekcija koju će, sigurni smo, svi naši kupci obožavati," rekla je Holli.

Pre mesec dana, Ilincic je takođe za ELLE najavila da će u martu naredne godine otvoriti  svoj prvi butik u Londonu, koji će se naći u londonskoj ulici Mount Street u kojoj se nalaze butici Lanvina, Céline, Stelle McCartney, Balenciage i Marca Jacobs-a.