Biografija slavne kreatorke će najvećim delom obuhvatiti njenu fascinatnu karijeru i dosadašnji život, od trenutka kada je predavala u osnovnoj školi do momenta kada je punk donela na modnu scenu, ali i obukla britansku kraljevsku porodicu.

O njenom životu neće samo pričati Vivienne već i njeni prijatelji, članovi porodice i saradnici.  Svoju priču Vivienne će ispričati biografu Ianu Kelliju, koji je do sada napisao biografije Buremmella i Giacoma Casanove.

"Oduševljen sam što mi se pružila prilika da ispričam život jedne tako dobroćudne, drage i živahne Vivienne, čija moda je poznata širom sveta,  a koja je počela kao učiteljica u osnovnoj školi, potom zaljubila u Malcolma McLarena da bi onda zavladala britanskom modnom scenom," izjavio je Kelly.

72-godišnja Westwood je dodala: "Uzbuđena sam što ću konačno ispričati svoju priču o sebi, onako kako je niko još nije ispričao".

Kreatorka koja je na modnoj sceni već više od četiri decenije i koja je poznata i po svojim političkim i društvenim aktivnostima, a čija poznanstva uključuju samo high profile imena poput Naomi Campbell, Boba Geldofa i Princa Charlesa, ne sumnjamo da ima podosta zanimljivog da nam ispriča.

Biografiju slavne kreatorke objaviće izdavačka kuća Picador, a možemo da je očekujemo u oktobru 2014.godine.