Bivši kreativni direktor francuske modne kuće Louis Vuitton mišljenja je da su ženski kreatori ostavili daleko veći pečat u svetu mode nego njihove muške kolege koji su bili tvorci instant mode, trenda koji je kratko trajao.

"Ako se osvrnemo u prošlost, najbolji dizajneri, oni koji su promenili tok mode i postavili stilove koji večno traju su bile žene: Miuccia Prada, Rei Kawakubo, Madeleine Vionnet, Elsa Schiaparelli, Madame Grès, Chanel, Westwood...", izjavio je poznati kreator.

"Sećam se kako je Saint Laurent jednom izjavio da je silno želeo da formira stil jer je to ono što je kroz svoju modu uradila velika Coco. To je ono što traje. Ne moda. Moda je trend. Stil je taj koji ostaje, koji je večan."

Marc smatra da je sasvim normalno da je tako, jer je ženama stil daleko bliskiji nego muškarcima.

Američki kreator je u intervju za WWD izjavio: "Stil traje, kao i način na koji nosite odeću i način na koji doživljavate modu. A to je nešto za šta su žene predodređene. Muškarci mogu da se potrude da shvate šta je to, ali nisu žene."

"Nijedan muškarac ne može da bude tako uspešan u svetu mode kao žena jer ne može da obuče tu odeću, oseti da li nešto i kako nešto odgovara telu i shvati zašto je odjednom bolje da se nosi jakna bez naramenica."