Slavni francuski brend Saint Laurent ovih dana je u žiži interesovanja jer u bioskope u januaru 2014. stiže film o životu legendarnog dizajnera Yves Saint Laurenta koji je 2008. godini preminuo u 71. godini.

O životu Yvesu Saint Laurenta koji je sredinom šezdesetih i početkom sedamdesetih bio jedan od najvećih modnih dizajnera, snimljena su već dva filma, a trenutno su u postprodukciji još dva. Trejler za prvi film koji je režirao Jalil Lespert i u kojem je lik slavnog dizajnera oživeo relativno nepoznat francuski glumac Pierre Niney pojavio se prošle nedelje na internetu.

Trejler počinje u jutro 1957. godine kada je Yves Saint Laurent imenovan za glavnog dizajnera u Dioru. Jalil se u filmu najviše bavi odnosom između Yvesa i njegovog životnog i poslovnog partnera Pierra Bergea, kao i spektakularnom revijom Ballet Russes koju je Yves održao 1976. godine. 

O slavnom Yves Saint Laurent koji se smatra jednim od najvećih dizajnera u istorji mode, tik do Christiana Diora, do sada je snimljeno dva filma, a na proleće nas očekaju još dva....