61-godišnji dizajner, koji je već kreirao dečiju kolekciju 2009. godine, ovaj put će lansirati ekskluzivniju dečiju liniju za sezonu proleće/ leto 2014. Kompletnu kolekciju slavni francuski kreator je dizajnirao inspirisan modelima haljina iz svoje kolekcije za P/L 2013.

Do sada smo imali priliku samo da vidimo jednu kreaciju iz dolazeće "Junior Gaultier Couture" kolekcije – haljinu od kombinacije svila i tila, opšivenu Swarovski kristalima, dostupnu u beloj i pink boji.

Limitirana kolekcija će obuhvatati samo 90 modela i biće za decu od 4. do 14. godina, a u prodaji će se naći pred sam kraj godine. Cena svakog modela će biti oko 1. 200 dolara.

Jedan od omiljenih kreatora Madonne i Kylie Minogue je ovom prilikom najavio i izložbu svojih modela u Londonu koja će se održati u aprilu 2014. godine u Barbican Centru. Izložba pod nazivom "The fashion world of Jean Paul Gaultier: From the sidewalk to the catwalk", će svim posetiocima ponuditi zanimljivo modno putovanje kroz više od 140 Gauliter kreacija, od pret-a-porter modela do kreacija visoke mode koje je Paul kreirao u svojoj spektakularnoj dosadašnjoj karijeri.