Poslednje veče Fashion Week-a bilo je u znaku gosta domaćina – Francuske, te je  u Francuskom Institutu održana moda konferencija, na kojoj su predavanja drzali  Rafael Jimenez, vlasnik i osnivač konsalting agencije Plan 8, Lillian Driessen, modni dizajner francuskog ateljea Maria Lux i Zoran Bosanac,modni konsultant i art direktor Cerrutti-a,  na temu modne industrije i modnog biznisa.

Sala Francuskog instituta bila je prepuna studenata, modnih novinara i ljubitelja mode, koji su bili u prilici da čuju iz prve ruke neke zaniljive momente iz modne industrije, kako funkcioniše modni biznis u Parizu i koliko dizajner mora da bude i biznismen.

Čuvena beogradska dizajnerka Dragana Ognjenović,  tradicionalno se predstavila publici Beogradske nedelje mode, svojom novom kolekcijom za jesen/zimu 2013-14 za liniju Dragana Ognjenović Beograd. Dragana Ognjenović Beograd je godinama među domaćim modnim krugovima sinonim za jednostavnost u odevanju, čist i sofosticiran dizajn, što su svakako elementi koji najviše karakterišu Draganin rad. Dragana Ognjenović se od početka svoje karijere drži svojih principa u dizajnu, potencirajući na jednostavnosti, ali i udobnosti, koristeći najfinije materijale. To je svakao pokazala i večerašnjom revojom.

Posle Draganine revije, gošća iz Francuske, Lillian Driessen obratila se prisutnima u Francuskoj ambasadi i zamolila ih da  reviju brenda MariaLux Atelier,čiji je ona kreator, isprate stojeći. Tako da se na sred piste stvorio bend, sačinjen od devojaka, što profesionalnih muzičarki, kao što je Ana Ćurčin i Andrijane Belović, što od manekenki, koji je izveo poznatu francusku šansonu  ''La Chanson des Vieux Amants'', dok su kroz publiku i oko benda hodale manekenke noseći modele brenda MariaLux Atelier.

Ambasada republike Francuske bila je divan domaćin, a pored Njegove ekselencije Ambasadora Francuske, François Xqvier Deniau, a među prisutnima na revijama bili su i Ambasador Italije, Ambasadorka Indije, kao i brojne ličnosti iz kulturnog i javnog života, poput glumice Branke Pujić, zatim Duške Jovanić, Marine Kosanović, Olivere Kovačević, Goge Grubješić Marije Tarlać, Tamare Paunović, Slavimira Stojanovića ili vajarke Ane Đorđević...

34. Perwoll Fashion Week zatvoren je revijama Dragane Ognjenović i gosta iz Francuske, brenda MariaLux Atelier.