Poznati modni dizajner obuće otkrio je da on misli da su žene koje ne brinu o sebi i svom izgledu nekulturne i nisu nimalo sofisticarane. 

“Biti prirodan je isto što i biti neobrazovan. Ne mislim da možete prirodno biti dama, kao što ne možete prirodno biti pametni. Prirodno ne podrazumeva da se ne šminkate i da ste stalno u pidžami. Hvala Bogu, kultura je uzdigla ljude iznad toga”, rekao je on za magazin WWD. 

Christian misli da žena treba da bude glamurozna u svakom trenutku, sa uvek sređenom kosom i kompletnom šminkom na sebi. 

“Kao dete uvek sam se pitao zašto žena koja je doterana, kojoj je čista kosa, koja je našminkana, važi za glupu. Recite mi, molim vas, zašto ženu koja voli da nosi štikle i pere kosu okarakterišemo kao glupu ženu? Niko mi nikada nije dao adekvatan odgovor na pitanje”, ipsričao je je Louboutin.

“Sve što bi mi rekli je da ako si žena, i mnogo truda ulažeš u svoj izgled automatski postaješ objekat muškarcima. Ja jednostavno, ne verujem da su sve žene glupe” – dodaje ovaj slavni kreator cipela poznatim po crvenom đonu, koje nijednu damu ne ostavljaju ravnodušnom.