Modna kuća Louis Vuitton je 1998. godine prvi put predstavila Louis Vuitton City Guides - kolekciju vodiča u kojima se navode top mesta koja treba posetiti u raznim gradovima sveta. Broj izdanja danas premašuje stotinu, a vrlo često se dodaju nove geografske lokacije.

Kako su najavili predstavnici Louis Vuittona od ove sezone gradove će predstavljati razni svetski umetnici. Koncept vodiča biće jako zanimljiv, s obzirom da su umetnici najpre dugo obilazili najatraktivnija mesta svakog grada, a potom crtali i ilustrovali viđeno.

Natsko Seki, japanska umetnica, imala je priliku da ilustruje London, grad u kome i sama živi, a vodič sa njenim ilustracijama od juče se nalazi u prodaji.

“Louis Vuitton je svetski luksuzni brend i već sam bila upoznata sa njegovim velikim doprinosom u kreativnim oblastima“, objašnjava Seki i dodaje da je bila počastvovana što su baš nju izabrali da radi ilustraciju. “Verovali su u moju odluku i dozvolili mi slobodu u razvijanju svoje ideje i rada na svoju ruku“.

Na stranicama City Guide-a mogu se naći najvažnije informacije, kao i najbolji hoteli, restorani, butici... Knjiga će služiti kao vodič sa izabranim adresama gde odsesti, izaći, jesti i šta posetiti.
“Bilo je mesta koje sam odmah znala da ću da nacrtam, ali kako sam hodala gradom lista se širila. Ljudi iz Louis Vuittona su mi takođe dosta pomogli“, rekla je mlada umetnica.

Novi vodiči dostupni su u londonskoj radnji na New Bond Streetu ili online prodajom po ceni od 38 dolara.

Louis Vuitton je juče predstavio poslednji u nizu City Guidova - vodič za London.