Zadržavši prepoznatljive karakteristike iz prethodne kolekcije "Zeitgaist," Biljana u kolekciji "The Countess" za P/L 2013 ostaje dosledna svojoj minimalističkoj estetici.

Sofisticirana kolekcija je pre svega otmena i ženstvena, izrađena od najfinijih materijala poput svile, brokata i delikatne francuske čipke. Inspirisani umetnošću španskog slikara Goje i zaokružena elegancijom zlatne ere Holivuda, Biljanini modeli odišu nežnošću, suptilnošću i svedenom elegancijom.

Kontrastni i vrlo upečatljivi  detalji sa primesama  rokokoa  nose u sebi notu raskoši i luksuza. Graciozna silueta prati prirodnu liniju tela i svojom finoćom izrade, akcentovanim strukom i blago naglašenim ramenima  ističe ono najlepše na ženi. Čipkani detalji delikatno postavljeni daju i dozu seksipila. U kolekciji dominiraju nežne nijanse, bež, bela, golubije siva i boja starog zlata koje na momente razbija vatreno crvena. Duge večernje i koktel svilene haljine upotpunjuju glamurozni i maštovito krojeni kompleti od najfinijeg brokata.

Kolekcija Bate Spasojevića za seznu P/L 2013 nosi naziv Cult of Personality. Ženski deo kolekcije inspirisan je ženskom soficticiranom siluetom. Dominira ručni rad, heklane haljine i delovi odevnih komada koji savršeno pristaju uz liniju tela.

Pored haljina koje uvode u visoku modu, sastavni deo kolekcije su i kožni komadi odeće kao sto su pantalone suknje i jakne. Oni su nezaobilazni pečat rok motiva koji uvek potcrtavaju brend Individual. Tu su lepršavi svileni materijali, koji daju posebnu notu šika i elegancije, kao i savršeno ukrojeni blejzeri i sakoi od prirodnih materijala mešavine lana  pamuka i svile.

Glavna inspiracija kolekcije su Hičkokovi filmovi sa akcentom na film “Ptice”. Muški deo kolekcije čine  ukrojeni sakoi od vrhuskih prirodnih materijala, kao što je žakar; pantalone i košulje su takođe u prepoznatljivom dizajnerskom rukopisu brenda Individual, ovog puta  prilagođene letnjim danima.

Boje obe kolekcije su crna, pesak puder oranž i zelena sa palete Džeksona Polaka i  Dalija, a začin svemu daje nezaobilazna kašmir šara.

Sutra od 21h u Mikser House-u promocija magazina FAAR 011 (Coludbusting - gost urednik: Ana Ljubinković), nakon čega sledi žurka zatvaranja 33. Perwoll fashion week-a powered by EXIT.

Poslednje veče Beogradskoj nedelji mode obeleženo je revijama dizajnera Biljane Tipsarević i Bate Spasojevića.