Na aukciji koja je odžana nedavno u Londonu prodato je deset legendarnih haljina princeze Diane, koje su kreirali neki od njenih omiljenih dizajnera kao što su Zandra Rhodes, Catherine Walker, Bruce Oldfield i Victor Edelstein. 

Ponoćno plava somotska haljina Victora Edelsteina je apsolutni šampion kada se uzme u obzir suma za koju je prodata, a to je 240.000 funti. Diana je svečano nosila tu haljinu na gala večeri u Beloj kući 1985. godine kada je sa John Travoltom plesala uz muziku iz filma Grease i Saturday Night fever.

Na ovoj aukciji našlo se šest haljina Catherine Walker, uključujući i prelepo izvezenu večernju haljinu roze boje i bolero koji su napravljeni za princezinu posetu Indiji 1992. Haljine ove kreatorke koje je Lady D nosila na premijeri filma "Povratak u budućnost" 1985. i na fotografisanju za Vanity Fair 1997. godine, dostigle su cenu od po 108.000 funti. 

Takođe, kada je o reč  o haljinama ove dizajnerke, na aukciji je prodata i večernja haljina morsko zelene boje koju je Diana nosila u državničkoj poseti Austriji 1989. godine.

Sav novac koji je od prodaje haljina na aukciji, biće prosleđen u dobrotvorne svrhe.

Deset najlepših haljina koje je nosila princeza Diane prodato je na dobrotvornoj aukciji u Londonu za više od 800.000 funti...