PFW: Alexander Wang premijerno za Balenciagu

Foto: Guliver/Getty Images

28. 02. 2013.

Danas je na Pariz Fashion Weeku prikazana prva kolekcija Alexandera Wanga za Balenciagu.

Danas, trećeg dana Pariz Fashion Weeka, predstavljena je kolekcija brenda Balenciaga. Na nju je ceo modni svet s nestrpljenjem čekao jer ova kolekcija predstavlja i novi pravac u kom će se Balenciaga kretati pod vođstvom novog kreativnog direktora Alexandera Wanga.

Da podsetimo, Wang se našao na čelu Balenciage, jer je u novembru došlo do raskida saradnje ovog brenda i dizajnera Nicolasa Ghesquièra, koja je iz Balanciage objašnjena željom za novim vizijom i novim razumevanjem brenda.

„Veoma sam uzbuđen, dao sam 110 odsto sebe za moj brend. Za mene ovaj posao je ostvarenje sna, imao sam priliku da zavirim u neverovatan arhiv Balenciage, a još uvek nisam stigao sve da pogledam. Ovo je nešto sasvim drugačije od posla koji sam do sada radio“, rekao je dizajner pred početak šoua.

U Parizu tokom Fashion Weeka do sada su se istakle i kolekcije:

Dries Van Noten:
Kolekcija inspirisana plesnim parom iz filmskog klasika „Top Hat“, Freda Astaire i Ginger Rogers. Kolekcija na neobičan način spaja muški i ženski princip u jedan. Krzna, rese, svetlucavi materijali, pantalone ispod suknje, svetni dezeni i još mnogo toga čini ovu reviju nezaboravnom.

Mugler:
Futuristički kojevi oblikovali su modele u tri dimenzije. Krzno, lakovana koža i kašmir materijali su od kojih su dizajnirani komadi iz kolekcije. Sam kreator je priznao da je inspiraciju pronašao u letovima avionom.

Alexis Mabille:
Kolekcija inspirisana siluetama iz ranih osamdesetih. Kratke suknje, muška odela, široki džemperi, krojevi koji naglašavaju ramena čine glavni deo kolekcije. Monotonija neutralnih boja, sive, crne i bele razbijena je crvenom i plavom.

Rochas:
Klasični modeli i A krojevi u pastelnim bojama, i neočekivanim vrstama materijala. Štrikani džemperi sa svilom i kamilja koža deo su iznenađenja. Velike suknje sa naborima dužine ispod kolena su najupečatljiviji deo kolekcije.


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin