Dizajnerke ove modne kuće, Georgina Chapman i Keren Craig, su odlučile da uz svoju haute couture liniju naprave i srodnu ready to wear kolekciju po pristupačnijim cenama.

Chapman, koosnivač ove ove kompanije, je izjavila: „Oduvek smo imale viziju da će Marchesa biti brend životnog stila. Dosadašnje večernje kolekcije su bile veoma specifične, ali oduvek smo maštale da će Marchesa izrasti u brend koji pokriva sve različite stilove života.“

Marchesa, koju nose poznate ličnosti poput Kristen Stewart i Diane Kruger, poznata je po romantičnom i eteričnom dizajnu sa delikatnom upotrebom veza, a najavljuje se da će u ovom stilu biti i nova kolekcija.

Cilj je da se domet brenda proširi na nove mušterije zahvaljujući nižim cenama za koje se očekuje da će biti u rasponu od 150 do 750 dolara po odevnom predmetu.

„Kolekcija će biti u Marchesa stilu, ali pomalo drugačija. Do sada smo veoma dugo imale dosta specifičan stil a sada nam je ideja da zainteresujemo i nove i stare mušterije. Moj san je da Marchesa jednoga dana ima mnogo različitih lica, a ovo će biti samo jedno od njih“,
dodala je Georgina.

Nova linija će se krajem godine naći u prodaji.