Dolce & Gabbana podržavaju Galliana

Foto: Bang media

25. 01. 2013.

Italijanski dizajnerski duo Dolce & Gabbana podržao je povratak na modnu scenu bivšeg kreativnog direktora Diora, Johna Galliana.

„Johnu želimo sve najbolje na putu povratka modi. Uvek smo se divili njegovom kitnjastom talentu“, izjavili su Domenico Dolce i Stefano Gabbana za magazin Swide.

Galliano je pre dve godine otpušten iz Diora jer je u alkoholisanom stanju u pariskom baru izjavio da voli Hitlera. Modnom svetu se vraća na velika vrata zahvljaujući Oscaru de la Renti koji ga je pozvao da provede tri sedmice u njegovom ateljeu u Njujorku.

„Modnoj sceni su nedostajale njegove kreacije u protekle dve godine. Jedva čekamo da njegovu kolekciju sa Oscarom de la Rentom", dodali su D&G.

Ekscentrični Galliano, kako sam tvrdi, provešće tri nedelje, pomažući prijatelju na njegovoj liniji za jesen/zimu 2013-2014.

Oscar de la Renta je objasnio da je dao svom prijatelju drugu šansu zbog vere u njegovu kreativnu viziju. Za Gallianovo kontraverzno ponašanje, Oscar krivi stres i ovisnost o alkoholu.

„Ne mogu da opišem rečima zahvalnost koju osećam prema Oscaru što me je pozvao da radim sa njim u meni tako poznatom okruženju, u dizajnerskom studiju“, rekao je Galliano ovom prilikom.

„Njegova podrška i vera u mene čine me veoma ponosnim“, dodao je.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...