Glamur i sjaj na Pariskoj nedelji visoke mode

Elie Saab/Foto: Imaxtree

25. 01. 2013.

Čipka, vez, šljokice, svila, til, organdin, krzno, koža... Najbolji materijali rezervisani su za couture kolekcije.

Nakon eksplozivnog početka, drugog dana svoje kolekcije predstavili su dugogodišnji majstori svog zanata. 

Chanel
Revijom su dominirali komadi od tvida i šifona, sa detaljima od šljokica i perja. Siluetu koju je sam Karl Lagerfeld nazvao „frame shoulders“ karakterišu naglašena ramena i istaknuti vrat, a u nekim slučajevima ona podseća na pravi oklop. Kolekcijom dominiraju bela i siva boja.

Armani Privé
Kolekcija je inspirisana dalekim destinacijama, a sam Giorgio Armani rekao je da ona treba da prikaže „eho različitih kultura“. Aerodinamični dizajni, sjajne tkanine, široka paleta boja sa naglaskom na crvenu i zanimljiv aksesoar, uključujući i crnu fes kapu odlikovali su reviju u Parizu.

Bouchra Jarrar
Urbano i praktično, a šik! Pantalone koje se sužavaju, u tamno plavoj boji i kaputi sa krznom i dugmadima od mesinga zaštitni su znak ove kolekcije. Zavodljivost komada se ogleda u spoju strogih krojeva sa lakovanom kožom, krznom i vunom.

Poslednji dan bio je rezervisan za najbolje...

Valentino
Uspešan spoj strogih krojeva i romantičnog ženstvenog stila. Različite dizajnerske forme inspirisane prirodom, pticama, leptirima i cvećem pokazale su umešnost zanatskih radionica kuće Valentino. Čipka, til i organdin ukrašeni kristalima i perlama od topaza najčešći su materijali ove kolekcije.

Elie Saab
Čipka i til ukrašeni vezovima od perli koje su zaštitni znak Saaba glavni su materijali u ovoj kolekciji. Linija uskih haljina u pastelnim bojama, te u crnoj i crvenoj boji okarakterisali su catwalk.

Jean Paul Gaultier
Bogata i raznovrsna kolekcija, a svaki komad je u svom stilu i iznenađujući. Pruge, asimetrične forme, otvorena ramena, detalji od tila, maksi dužina haljina koje se šire ispod kukova, široke pantalone, zlatni pojasevi učinile su da revijom dominira gipsy style.


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin