Kolekcija jesen/zima 2013 modne kuće Missoni, nastavljajući kontinuitet brenda, biće predstavljena u modnoj prestonici Italije, Milanu, na reviji u nedelju, iako se i dalje traga za nestalim direktorom Vittoriom Missoni i njegovom ženom Mauriziom Castiglioni, čiji je avio nestao.

Novi komadi biće predstavljeni novinarima i kupcima, međutim po navodima sajta WWD, malo je verovatno da će reviji prisustvovati neki od članova Missoni porodice.

Avion u kom se nalazio par Missoni-Castiglioni nestao je iznad obale Venecuele prošlog petka, a spasilačke ekipe i dalje tragaju za avionom.

„Porodica Missoni obaveštena je da su Vittorio i njegova žena nestali, od strane venacuelanskog konzulata, ali ne zna se ništa više. Vlasti će nastaviti potragu za avionom“, izjavila je Maddalena Aspes, glasnogovornica modne kuće Missoni dan posle nesreće.

„Zahvalni smo Ministarstvu inostranih poslova Italije na trudu koji su do sada uložili, i obećanjima da će nastaviti potragu. Kada budemo imali više informacija, kompanija će obavestiti javnost.“

Avion je skrenuo sa kursa na početku leta, posle samo 10 milja, a posle je nestao i sa radara.