Iako su Hermès torbe brojnim ženama dragocenije od zlata, one od sada više neće morati da biraju. Modna kuća, Hermès je lansirala drugu Haute Bijouterie kolekciju finog nakita, koju je dizajnirao njihov kreativni direktor, Pierre Hardy. Linija je inspirisana karakteristikama aksesoara poput Kelly i Birkin koji su već na listama želja mnogih.

„Pierre je želeo da oda priznanje našim kožnim torbama“, objasnio je za Elle.com direktor za nakit, Laurence Reulet. „S obzirom na to da se Hermès torbe smatraju pravim nakitom širom planete... Dizajnirali smo ekskluzivne lančiće od crvenog zlata, jer ono podseća na senzualnost i boju kože.

U kolekciji se posebno ističe nekoliko Kelly narukvica od plemenitih metala i dragulja koje su pričvršćene poznatom šnalom koja se nalazi i na Kelly torbama. Za razliku od Cartier Love narukvica koje se nose zajedno sa perlama i drugim narukvicama, Haute Bijouterie dragulji se nose drugačije.

„Svaki Kelly komad ima sopstvenu kreativnu snagu, da bi se ona sačuvala najbolje je da se nakit nosi samostalno“, rekao je Reulet.

Kolekcija je prikazana u Hermès radnji u Madison Aveniji u Njujorku, gde će se novih 49 komada nakita prikazivati do 8. decembra. Zajedno sa novom kolekcijom, brend je postavio i praznične izloge, inspirisane Alisom u zemlji čuda, koje je dizajnirao poznati ilustrator Fred Harper.

Crveno zlato dominira novom kolekcijom Hermès nakita Haute Bijouterie.