Pokojni rok gitarista bio je poznat po svom upadljivom, raznobojnom stilu koji je predstavljao njegovu pripadnost hipi pokretu ’60-ih godina. Taj stil biće deo nove Hendrix Lyric Culture linije.
Pojedine odevne komade ćekrasiti stihovi Hendrixovih najpopularnijih pesama.

"Zadovoljstvo nam je da sarađujemo sa brendom Lyric Culture u cilju lansiranja Jimi Hendrix modne linije i kolekcije nakita", složili su se Janie Hendrix, Jimijeva sestra i CEO korporacije Experience Hendrix.

"Mnogi su ga godinama obožavali, njegovu muziku i tekstove i ova kolekcija pokazaće koliko je njegova umetnost uticala na ljude svih ovih godina i koliko će tek uticati u budućnosti", rečeno je u izjavi za štampu.

Kolekcija će biti dostupna u radnjama Bloomingdales-a širom Amerike ove nedelje, a vremenski je lansirana tako da se poklapa sa 70. rodendanom ove muzičke ikone, 27. novembra 2012.

"Biće nam čast da proslavimo 70. rodendan preminule legende objavljujuci mušku kolekciju brenda Lyric Culture inspirisanu njegovim neustrašivim i inovativnim tekstovima. Njegov legendarni stil i kultna muzika integrisani su u svaku pojedinačnu kreaciju. Neke od kreacija čak imaju i print njegovih rukom napisanih tekstova", rečeno je u Experience Hendrix.

Pevač hita “Crosstown Traffic”, Jimi Hendrix, preminuo je 1970. godine, ugušivši se u snu.