Balenciaga igra na sigurno! Crni i beli korseti i haljine bez bretela sa dubokim izrezima na grudima. Uz to duboki šlicevi na suknjama. Sve u prilog ženskoj lepoti. A nasuprot tome, kao ravnoteža - masculine look: muška odela sa oversize sakoima i mantilići strogih linija.

Carven nudi suknje srednjih dužina i strogo zakopčane košulje sa naglašenim kragnama, široke pantalone u jarko crvenoj boji i strukirane haljine u safari bojama.

Manish Arora inspiraciju pronalazi u svojim korenima u Indiji.  Svetlo plava u kombinaciji sa zlatnim detaljima, šarene suknje i pantalone sa štampom  upotpunjene su nakitom sa tradicionalnim motivima. Majica sa izvezenim tigrom i skinny farmerke daju kolekciji svežinu

Ann Demeulemeester predstavila je pomalo futurističku kolekciju. Crne mini haljine sa pojasevima od kože nasuprot dugim crnim haljinama. Dominira crna boja uz momente srebrne i tamno ljubičaste.

Balmain - Dominiraju pruge i geometrijski detalji na pantalonama, sakoima i haljinama skrojenim tako da ističu liniju tela. Puno heklanih komada u beloj i žutoj boji. Oštre linije na mantilima i sakoima dodaju ozbiljnost.

Nina Ricci - Najfiniji materijali u prelepim bojama iskorišćeni su za stvaranje jedne od najlepsih kolekcija koja je do sada prikazana na Pariskoj nedelji mode. Glamurozno, ženstveno, sexy... 

Lanvin hljine su namenjene ženama koje žele da izgledaju šik i sexy, a da pritom ne ostave utisak da su to zapravo i htele da postignu. 

Treći dan Pariske nedelje mode obeležile su različitie vizije proleća 2013, od tradicionalnih motiva sa istoka kod Manish Arore do futurističkih komada Ann Demeulemeester.